Onderhoud silo aan binnen- en buitenkant

Professionele siloreiniging

Elk jaar onderhouden en reinigen onze gekwalificeerde medewerkers honderden bloemsilo’s in België en Nederland. Dat doen we bij artisanale bakkers en industriële bakkerijen, maar ook bij koekjesfabrikanten en andere voedingsbedrijven.

Bij de reiniging respecteren we steeds de strengste veiligheids- en hygiënenormen en gebruiken we de juiste materialen en reinigingsproducten.

Waarom uw bloemsilo laten reinigen?

De periodieke siloreiniging en het preventieve onderhoud van uw bloemsilo’s garanderen enerzijds de hygiëne in de silo en anderzijds de juiste werking ervan. Beide aspecten zijn essentieel om kwalitatieve eindproducten af te (blijven) leveren en productie-onderbrekingen te vermijden.
Zonder regelmatige schoonmaak van uw bloemsilo’s ontstaat het risico dat insecten zoals vliegjes, kevers en wormen zich gaan nestelen in de silo. De aanwezigheid van dit ongedierte leidt op termijn tot schimmels, bacteriegroei of infecties, en dat is nu net wat elke verwerker van voedingsstoffen wil vermijden.

Hoe wordt een bloemsilo gereinigd?

De binnenkant van de silo staat rechtstreeks in contact met het product. En dus maken we de silowanden, maar ook alle hoekjes, filters en dichtingen grondig schoon. In de meeste gevallen doen we dat een keer per jaar. Ook de weegbunker en de balans komen aan de beurt, en om de paar jaar ook de buitenkant van de silo.
We kappen eerst het aangekoekte product op de wanden van de silo los en verwijderen alle restanten uit de silo. Daarna gaan we over tot de manuele reiniging. Dat doen we ofwel droog (met borstels) ofwel nat (met koud of warm water onder lage of hoge druk). Indien nodig demonteren we componenten om ook de moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen schoonmaken.

Zorgvuldige aanpak op maat

Welke reinigingstechnieken, producten en materialen we inzetten, verschilt van silo tot silo. Daarom starten we altijd met een grondige inspectie. Daarna voeren onze VCA-gecertificeerde medewerkers het onderhoud uit volgens de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften en met respect voor het milieu. Ook onze afdaalapparatuur wordt regelmatig gekeurd.

 

Afbeelding
Reinigen van bloem of bakkerssilo